Vanalles (en nog zo wat)

Hier vind je op onderwerp en titel verhalen over diverse onderwerpen. Niet geschreven voor of over het Groene Hart Ziekenhuis. Misschien geschreven voor een andere organisatie. Of zomaar, over wat ‘t dagelijkse leven brengt. Verhalen over mijn tekeningen vind je hier.

Roze bal, Patient op een reumacongres, Stip op de horizon (covid-19), Meebewegen (covid-19)

Roze bal

Over een klein roze meisje en de kleding van haar vader. Wat staat daar dan op te lezen?

Meebewegen

Het steeds maar uitkijken vanwege die anderhalve meter, de overdaad aan nieuwsberichten, speculaties over de toekomst, zorgen om je naasten,  misschien ook over je inkomen, over hoelang dit nog gaat duren, dat alles legt een waas van onrust over je leven. (…) Nuttige praktische zaken doen, dat lukt prima. Maar ontspannen…

Hoe lukt dat dan?

Stip op de horizon

Museum GoudA riep op tot groepscreativiteit, Coronacrisis, april 2020. Een tekening van een stip op de horizon gebruiken als basis voor een minikunstwerkje. Dus ging ik aan de slag met een oude deken die ik kreeg van een vriendin, met vilt en borduurgaren. 

Kijk en lees verder

Patiënt op een reumacongres

De zorgverlener is te gast in het leven van de patiënt (…) Een gast is er maar voor even. Het grootste gedeelte van je leven met reuma doe je helemaal zelf. Maar dan liefst wel met de voor jou best werkende medicatie, met goede adviezen over leefwijzen of beweegprogramma’s die je ook vol kunt houden. En met digitale middelen die je motiveren. Daar wordt door een heleboel ‘gasten’ in de hele wereld aan gewerkt: onderzoekers, reumatologen, therapeuten, verpleegkundigen enz.


Op uitnodiging van Reuma Nederland ging Yvonne naar de Eular 2019 in Madrid geweest, de ‘European League Against Rheumatism, een jaarlijkse vierdaagse internationale conferentie over reuma. Hierover publiceerde Reuma Nederland op 23 juni 2019 haar ervaringen op hun site. Lees ‘t op de site van Reuma Nederland of op deze site.